The Sixpounder, una dintre cele mai populare trupe din Polonia, vin pentru prima dată în România cu ocazia unui show în cadrul Rock’N Iași.
Trupa s-a înființat în 2008 Wroclaw cu scopul de a crea un potent amestec de groove metal, metalcore și death metal melodic. The Sixpounder se poate lăuda cu faptul că este prima trupă de metal semnată de Universal Music Group Polonia, după ce vocalistul Filip Salapa a participat la prima ediție a emisiunii Vocea Poloniei. Ca urmare UMG Polonia a lansat debutul The Sixpounder, intitulat “Going to Hell? Permission Granted!”.

Al doilea album al polonezilor, autointitulat, a fost lansat în 2013 și se remarcă prin prezența lui Peter de la Vader, a lui Vogg din Decapitated și a lui Jacek Hiro din Sceptic. În urmă cu doi ani, trupa a lansat “True to Yourself”, mixat și masterizat de Daniel Bergstrand, cunoscut pentru colaborările cu Dimmu Borgir, Behemoth, In Flames, Meshuggah, Decapitated și Soilwork. Cele trei albume ale trupei au fost primite cu mult entuziasm din partea fanilor și a presei.

Trupa a plecat în turneu de-a lungul anilor prin Europa alături de Vader, Decapited și Acid Drinkers și a deschis concerte pentru Motorhead, Suicide Silence, Bullet for My Valentine, Mastodon, Skindred, At the Gates, Moonspell, Soilwork și mulți alții, alături de participări la Wacken Open Air, Woodstock 2014 și 2017 șamd.

În 2018, trupa a lansat trei piese pentru soundtrack-ului comediei poloneze “Gotowi na wszystko. Exterminator”. Filmul prezintă povestea unui trupe de metal dintr-un mic oraș polonez și a fost lansat în Polonia și în câteva țări din jur.

The Sixpounder vor cânta pentru prima dată în România în cadrul festivalului Rock’N Iași pe 20 mai.

Pagina oficială de FB: https://www.facebook.com/TheSixpounder/
Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UC7gGjB3b_ifcuqT9WZyxMJQ
Merch oficial: http://thesixpounder.8merch.com/services/store

Share This