Devenit deja o traditie in ultimii 13 ani, Transylvanian Deathfest va reveni in week-end-ul viitor in acelasi Hard(ward) Club clujean, în organizarea acelorași Necrogore Promotion. Pe lângă mereu prezenții Clitgore, la această editțe vor mai fi invitate doar trupe locale, spre deosebire de anii trecuti: Left Hand Path, Abacus, High $tatus si recent înființata trupă Creepy Willie.

Transylvainian Deathfest a ajuns un eveniment cu tradiție și iubit pe meleagurile transilvănene și nu numai, un excelent prilej de întâlnire pentru publicul adept al sonoritațlior extreme. Evenimentul se doreste a fi o alternativă plăcută la curentul comercial, cu o atmosferă prietenoasă, nebunie la maxim și distracție garantată. Concertul va avea loc în Hardward Pub Cluj-Napoca, în data de Sâmbătă 9 Noiembrie 2019, cu începere de la ora 19:00, iar biletele la acest concert vor putea fi achiziționate doar în seara concertului, de la intrare, la prețul de 25 de lei. Cei care vor veni costumați sau cu măști specifice vor plăti doar 20 de lei pentru un bilet.

Clitgore este poate cel mai reprezentativ și mai cunoscut nume autohton în materie de grindcore la ora actuală. Trupa albaiuliană (cu toboșar din Budapesta) a reușit în scurt timp să susțină turnee de calibru în Europa, iar în ultimii ani a prins slot-uri la câteva dintre cele mai cunoscute festivaluri de metal extrem de pe bătrânul continent: Obscene Extreme, Rockmaraton, Rockstadt Extreme Fest etc. dar și la festivaluri indoor specifice:  Fekal Party, PornoGoreGarri Fest, BrutoLogos, Leucaemia Open Air, Fast & Frightening Fest, Antitrend Party, Grind’N’Roll, Vastagos Fest, Flesh Party, Christmas Vomit Party, Transylvanian Deathfest etc. Clitgore chiar a susținut câteva concerte și în afara bătrânului continent (Nepal, Mexic etc.), pentru anul acesta plănuind câteva concerte în America de Sud. Trupa a luat ființă în anul 2007, de către Ela, fiind activă din punct de vedere concertistic din anul 2009. Sound-ul trupei poate fi caracterizat prin generală brutalitate, în combinație perfectă cu voce growl și blastbeat-uri rapide. Trupa a concertat în țări precum: Spania, Portugalia, Belgia, Italia, Franța, Elveția, Austria, Germania, Republica Cehă, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria și România. Printre trupele cu care Clitgore a avut onoarea să concerteze, se numără: Disgorge, Lividity, Decrepit Birth, Rompeprop, Mucupurulent, Cliteater, Jesus Crost, Squash Bowls etc. Discografia trupei cuprinde: un demo CD (”Clitgore” – 2009), un EP (”Stories of a Bloody Clit” – 2010), un album full length (”The Final Cuntdown” – 2014) și compilația ”Stories of a Bloody Clit”2018. De asemenea, Clitgore a mai apărut pe următoarele compilații: ”When Injustice Becomes Law, Resistance Becomes Duty” (România, 2010), ”Tribute to Regurgitate” (Statele Unite ale Americii, 2011), ”Esce Kill the Enemies, Destroy the Existenz” (Italia, 2011), ”Sex, Blood and Gore” (Rusia, 2012), ”Sociopathic Mixtape vol. 2” (Statele Unite ale Americii, 2012), ”Ladoscuro” (Spania, 2012), ”Solucias Extremas” (Spania, 2013) și ”Grind Your Mind” (Ianuarie, 2014). Trupa Clitgore este formată din: Călin Paraschiv (Necrovile, ex-Pestilence, ex-Marchosias, ex-Charnabon etc.), Ela Paraschiv (ex-Necrovile) și Balázs Pöcz (Paediatrician, Gungnir, Necroratory, ex-Baskiria, ex-Tenowar, ex-Teurgia și ex-The Konstellation).

Left Hand Path este o trupă clujeană de progressive extreme metal formată din: Cristian Aionese (voce, ex-SkullpMalpraxis), Tamás Wagner (chitară, ex-MalpraxisSpiritual Ravishment), András Ádám (chitară, ex-The Hourglass, ex-Toy Machines), Attila Szenasi (chitară bass, ex-Negură Bunget, ex-Malpraxis) și José Morales (tobe, ex-Marchosias, ex-Dark Aevum). În vara acestui an, Left Hand Path a lansat materialul discografic de debut, anume un EP care poartă numele trupei, în colaborare cu Loud Rage Music. Acest EP a fost înregistrat avându-i ca ingineri de sunet pe Doru Căilean (chitări) și Sebastian Damian (voci), a fost mixat și masterizat la Liveset Studio din Cluj-Napoca și beneficiază de grafica lui Alexandru Das. EP-ul ”Left Hand Path” este disponibil în versiune CD AICI și în versiune digitală AICI. Explicația numelui trupei? Este simplă, pentru cine cunoaște limba engleză 🙂 ”The path you make for yourself, the road less traveled. The one you lead on and not blindly follow. The way you travel to find who you are, and what secrets the world holds for you. Freedom of thought and of spirit. The Left Hand Path.

Abacus este un grup clujean de death metal format în anul 2017 din Alexandru Dorofte, Remi Almodt, Ionuț Hușanu și Alexandru Szabo. Deocamdată, orașele în care Abacus a prestat live se rezumă la cele din împrejurimile Cluj-ului.

Formată din muzicieni tineri cu background metalic divers în scenă clujeană, trupa High $tatus abordează în moduri extrem de ingenioase un amalgam de genuri muzicale, de la hardcore la trap. O combinație nu numai ingenioasă, ci chiar gustabilă. High $tatus înseamnă: Sebastian “Garnoo” Damian (voce), Cătălin “BluntCarpiuc (chitară), Pasman (chitară bass) și Răzvan Daniel BobbyMoca (tobe), ocazional mai prestând alături de aceștia și DJ Wicked și Dragoș Geomolean (chitară 2). Concertele High $tatus sunt o explozie de energie, începând de pe scenă și continuând în public. Garnoo comunicând foarte bine cu publicul avid de a face cunoștință cu această nouă trupă din peisajul muzical clujean. Evoluția concertistică, atât calitativă, cât și cantitativă, a trupei este vizibilă în special în anul 2019, când highlight-ul pentru High $tatus a fost prezența la Rockstadt Extreme Fest. Pentru anul 2020, High $tatus plănuiește lansarea albumului de debut, care se va intitula ”Make Room for the King. Printre influențele majore ale trupei, se numără trupe de referință mondială ale genului, cum ar fi: Attila, Emmure, Periphery, Korn etc.

Creepy Willie este o trupă de progressive metal cu influențe experimentale și de metalcore, înființată în acest an în Cluj-Napoca, ”cu o pasiune pentru macabru”. Membrii trupei sunt: Ionuț Mone (voce și chitară), Luci Pop (voce și chitară bass) și Alex Mușat (tobe). Într-un timp scurt de la înființare, trupa a susținut un singur concert până în acest moment, în data de 26 Octombrie 2019, în Zipp It Cluj-Napoca, deschizând pentru trupele maghiare Omega Diatribe, Cadaveres și Pit of Saron, pentru toamna acestui an Creepy Willie având planificate concerte în recent deschisul club Rock Fort din Oradea, în data de 24 Noiembrie 2019, dar și în Rock’N Roll Center Zalău, în data de 7 Decembrie 2019, alături de mexicanii de la S7N, Primul proiect al trupei este un album conceptual denumit ”The Creepy Willie Show”, care se focalizează pe ideea unui circ macabru, fiecare piesă reprezentând un exponat din acest circ. Circul încearcă să îi corupă pe cei care i-au trecut pragul, fiecare exponat făcând apel și amplificând aspecte întunecate sau imorale ale personalității spectatorilor.

Autor: Tudor Bolgar

 

 

 

 

 

 

Share This