Single-ul „Strigăt” a fost lansat în 2002, cu doar câteva luni înainte de apariția albumului „Trooper I”. „Strigăt” a rămas de atunci una dintre piesele etalon din discografia Trooper. Pentru lansarea materialului „Best of”, piesa a fost reînregistrată. De masterizare s-a ocupat Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation). De acum, „Strigăt” are și videoclip. La videoclip a lucrat o echipă formată din Radu Vișan, Ionuț Marius și Alexandru Mocioi.

 

După nouă albume de studio lansate în decursul a 17 ani, Trooper pregăteste lansarea unui material „best of”. „Strigăt: Best of 2002 – 2019” va apărea în format dublu CD, dublu vinil și digital. Cele 17 piese alese sunt remixate și remasterizate de celebrul inginer american Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation) în studioul în care a fost lucrat și „Ștefan cel Mare – Poemele Moldovei”. Majoritatea materialului a fost reimprimat, pentru a avea uniformitate și o calitate superioară a sunetului. Coperta albumului este lucrarea „The vision of death” a lui Gustave Doré, gravură realizată în 1868. Trooper a obținut toate drepturile pentru folosirea imaginii.

Disc 1
TARI CA MUNȚII
OLD SCHOOL, BABY
DOUĂ ROȚI
SOLII TURCI
CORUPȚIA UCIDE
VLAD ȚEPEȘ
DOAR A MEA
TREC ANII
O VIAȚĂ ESTE PREA MULT

Disc 2
DESTIN
STRIGĂT
ÎN ZIUA A OPTA
ANUL ȘARPELUI
VOODOO
JUDECATA
LICEUL CIMITIR
NU MAI CONTEAZĂ
AMINTIRI 

Coiotu’ a declarat:

„Am lansat primul album în 2002. De atunci am traversat anii prin mai multe generații de ascultători. O generație se schimbă cam la șapte ani. Prin urmare, am considerat că a sosit momentul să lansam o colecție „best of”, așa cum o vedem noi după atâta vreme. Nouă albume de studio înseamnă ceva. Ne-am pus pe remixat și remasterizat, pentru a le oferi prietenilor formației un material de colecție. Chiar asta o sa fie: un material de colecție. Esența a tot ce este mai bun în discografia Trooper. Nu vreau să spun cât de greu a fost să alegem doar 17 piese din peste 100. Însă important este ca am ajuns toți șase la un numitor comun. Unele piese au fost reînregistrate în întregime, întrucât sursele inițiale au fost pierdute.”

În luna septembrie Trooper pornesc turneul „Strigăt: Best of 2002 – 2019”. Peste 40 de orașe se află pe listă. Momentan, sunt anunțate primele 12 date. Cele mai iubite piese Trooper vor răsuna în fiecare oraș: de la „Strigăt”, „Tari ca munții” și „Amintiri”, trecând prin „O viață este prea mult” și „Trec anii”, până la „Două roți” și „Destin”.

20 septembrie – Buzău
27 septembrie – Reșița
11 octombrie – Iași
12 octombrie – Suceava
26 octombrie – Constanța
01 noiembrie – Sibiu
02 noiembrie – Cluj
08 noiembrie – Băicoi
09 noiembrie – Rm. Vâlcea
15 noiembrie – Ploiești
16 noiembrie – Alba Iulia
21 decembrie – București

În cei peste 20 de ani de activitate, Trooper a lansat nouă albume de studio, a cântat pentru mai mult de 600.000 de oameni, în peste 750 de concerte, și a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Judas Priest, Deep Purple, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP etc.

Biletele se găsesc online pe www.iabilet.ro și pot fi achiziționate cu cardul, prin Paypal, pe factură la Vodafone sau Orange, cu plata la sfârșitul lunii, sau ramburs, cu plata cash, prin Fan Courier, oriunde în tara și în rețeaua fizică iabilet.ro/rețea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX-Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 6, Sector 3), Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și în Stațiile de Plată SelfPay din toată țara.

Facebook – https://www.facebook.com/TrooperRocks
Site – www.trooper.ro
Instagram – https://www.instagram.com/trooperromania/
YouTube – https://www.youtube.com/watch?v=0t2GjI7vAQA
Bilete – https://www.iabilet.ro/cauta/?q=trooper

Share This