bucium-coverÎn data de 18 Noiembrie, trupa bucureșteană Bucium începe turneul de lansare al albumului “Live în Codrul Ascuns”. Albumul în formă fizică va fi disponibil pe magazinul oficial al trupei – www.bucium.bigcartel.com, iar începând cu 1 decembrie în toate rețelele digitale de muzică – Deezer, iTunes, Google Play, Apple Music, Spotify, Tidal, Zonga etc.

„Fiecare piesă a noastră este de fapt o poveste în sine. De aceea, cu acest album am încercat să creăm o nouă formă de packaging, un format de 22 pe 22 cm, fiecărei piese corespunzându-i o ilustraţie creată de artistul Tibi Militaru, alături de un CD de tip vinil. Albumului fizic îi corespunde şi un cod de download al albumului digital. Scopul nostru a fost să creăm un disc pe care publicul să şi-l dorească în format fizic, nu numai digital.” spune Cristi Răducanu, toboșarul trupei.

Ediția iTunes a albumului conține și pdf-ul cu grafica albumului, alături de versuri în variantă bilingvă.

sim-discPrima parte a turneului se va desfășura în orașele Buzău, Constanța, Iași, Botoșani, Timișoara, Cluj, Râmnicu-Vâlcea, Craiova și București, a doua parte fiind programată pentru primăvară, în Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Sibiu, Brașov, Suceava și Pitești.

„Ideea albumului “Live în Codrul Ascuns” a fost de a înregistra piesele Bucium cele mai apreciate de către public în concertele noastre, într-o formă care să ne reprezinte.” a declarat Alexa Milea, violonista trupei.

„Înregistrările au fost făcute de prietenul nostru Alex Pascu de la Goodbye to Gravity, care a mixat şi prima piesă de pe disc. Mixajul discului a fost întrerupt de momentul #colectiv, materialul reprezentând pentru noi în acest moment, mai mult decât o renaştere. Discul a plecat apoi în Elveţia, la Little Creek Studio, unde experimentatul muzician şi producător V.O.Pulver (Gurd, Destruction, Poltergeist, Darkmoon) l-a adus în forma finală.” a adăugat Andi Dumitrescu.

Pe disc se găsesc şi două bonus-track-uri, ca un omagiu fostului toboşar al trupei – Adrian Rugină – reprezentând prima (“Colindul Cerbului”) şi ultima piesă (“Sus la Cheia Raiului”) înregistrate alături de el.

Detaliile se găsesc pe pagina de facebook a trupei – www.facebook.com/bucium.

Share This