Joi, 23 noiembrie, începând cu ora 21.00, trupa de folk-rock ambiental Bucium lansează al treilea album din carieră, intitulat Miorița.

Biletele se găsesc aici la preț preferențial până în ziua lansării, iar la achiziția unui bilet în presale, fanii au o reducere la cumpărarea albumului.

La concertul din Expirat, Halele Carol, trupa îi are ca invitați pe Dora Gaitanovici, vocea de pe Frunză verde foi mărunte, Bogdan Luparu de la Bucovina, Cosmin Popescu de la Days of Confusion și pe Cezar Popescu de la Vița de Vie/Days of Confusion.

Miorița reprezintă sfârșitul unei etape de aproape douăzeci de ani din muzica Bucium, fiind totodată pentru noi și un deschizător de drumuri. Miorița conține treisprezece piese, toate inspirate din versuri vechi populare, versuri ce conțin durerile, speranțele, fricile, dragostele unor oameni ce au trăit acum sute sau mii de ani, aceste versuri fiind ultima mărturie a vieților lor pe acest pământ. Albumul trebuie descoperit exact din această perspectivă, noi încercând să ducem în nemurire aceste ultime dovezi ale simțămintelor unor oameni de mult plecați, care probabil definesc astfel sufletul românesc.” spune Andi Dumitrescu, liderul trupei.

La fel ca precedentul album – Live în Codrul Ascuns, Miorița beneficiază de o prezentare grafică specială, trupa inventând un nou format de packaging al CD-ului audio, de 21×21 cm, CD însoțit de codurile de download ale albumului digital.

Fiecare piesă beneficiază de o ilustrație creată de artistul Radu Mircea Damian, cel care a făcut și grafica la Goodbye to GravityMantras of War, albumul conținând paisprezece ilustrații.

„Ne încăpățânăm să oferim publicului materiale de colecție, a căror detalii se lasă descoperite în foarte mult timp. În niște ani în care toată lumea folosește rețelele de streaming, ne încăpățânăm, cu eforturi uriașe, în a oferi un obiect fizic care să zugrăvească pe deplin universul nostru muzical” declară Cristi Răducanu (tobe).

Concertul va fi însoțit de proiecții video de jur împrejurul publicului, prin cele șapte proiectoare din club.

Albumul va fi disponibil în rețelele de streaming abia în decembrie, trupa alegând să ofere albumul în primă fază doar celor ce vin la concertele din turneu. După București, trupa va continua turneul în Iași, Brașov, Buzău, Deva și Târgu Mureș.

Mai multe informații despre activitatea trupei găsiți pe bucium.com.ro sau facebook.com/bucium.

Share This