“Travis ate my face” a fost compusă în 2013 – Tudor Scânteie a semnat instrumentalul iar eu am scris versurile. A urmat o campanie de susținere pentru strângerea de fonduri, căci nu ne permiteam la momentul respectiv să suportăm cheltuielile necesare unui videoclip, iar în august 2014 am hotărât să filmăm. Profităm de ocazie să mulțumim tuturor pentru ajutorul acordat, fie că a fost vorba de bani sau de un simplu share. Mulțumim mult! – FLip BRUNET

Clipul poate fi vizionat aici :

Lirică este fidelă unei întâmplări reale – este vorba de un cimpanzeu destul de bătrân care atacă o apropiată a casei în care trăiește.

“Cazul acesta m-a fascinat de când am auzit pentru prima oară “Valium” de la Specii, iar mai apoi “…And Then She Bled” de la Suicide Silence – moment în care am hotărât să aștept un riff potrivit pentru o versiune cântată (versurile se află în descrierea clipului).

 

Cele două piese specificate mai sus folosesc doar fragmente din faimoasa înregistrare dintre tutorele cimpanzeului și dispecerul de la poliție. Am încercat să păstrez în lirica piesei bucăți din conversație dar și să dedic o parte din aceasta experienței cimpanzeului. Încercați să vă imaginați un animal capabil să va dezmembreze fără prea mare efort, care aparent băuse vin și servise o pastilă de Xanax înainte de cină, trecând printr-o criză de paranoia și trăind sub amenințarea că cineva îi invadează teritoriul.

 

Partea cea mai emoționantă din punctul meu de vedere a fost momentul în care odată abătut asupra victimei sale – cea care i-a fost alături toată viață, un soi de mamă – încearcă să-l oprească înfigându-i de nenumărate ori un cuțit de bucătărie în spate. Efectul a fost minim, el a continuat cu ferocitate să devoreze până și fața celei care ocazional trecea pragul casei sale și pe care cândva o îndrăgea, și care era de față în momentul în care cimpanzeul a luat-o razna. Poliția a încheiat acest sinistru incident, după multe minute de agonie, cu armamentul din dotare.

 

Olivier de Sagazan ne-a oferit prin spectacolul sau “Transfiguration” o sursă importantă de inspirație pentru videoclip. Căutăm aproape cu disperare o idee pe acealasi film cu lirica piesei, orice să exprime atât primitivism cât și o paletă complexă de sentimente crude, sincere și pe înțelesul tuturor. Vă recomand cu căldură să îi vizionați canalul de Youtube și lucrările. Am primit acordul său după ce i-am trimis un email interminabil cu explicațîi referitoare la cazul despre care cântăm, de ce anume am vrea să împrumutăm tehnica lui de exprimare, versuri, absolut tot ce am considerat ca argument valabil. În trei ore a răspuns favorabil și a apreciat inițiativa.

 

O săptămâna mai târziu eram deja la locație cu mâna până la cot în lut și cu emoții majore, căci am ales să risc și să filmăm întregul act într-o primă și singură reprezentație ca să ii păstrez sinceritatea. Norocul a făcut să am alături niște oameni extraordinari de faini, pe Andu Ruscan care mi-a îndrumat mișcările și performance-ul în sine; pe Ioana, soția mea și pe Simona Gal care și-au adus aportul pe partea de regie și logistică; pe Robert Gherman și Răzvan Ioniță, ambii DoP’s cu exerienta, care au fost în spatele camerelor și pe Alexandru Enache care a făcut corecție de culoare on site și a discutat mereu cu băieții de la imagine…

 

Experiența din prisma mea că actor în acest clip a fost mult peste așteptări. Inițial eram panicat că nu puteam să respir cum trebuie dar pe măsură ce m-am obișnuit și mi-am forțat mintea să se concentreze pe act în sine, totul s-a schimbat. Am apreciat foarte mult legătura dintre creație și distrugere a măștilor și felul în care modelarea lutului capătă un alt sens, căci devenea un nou mod de comunicare pentru mine. Ca și în cazul victimei lui Travis, eram desfigurat și deveneam un instrument al agoniei și al disperării.

 

Până când am început efectiv să montez a durat foarte mult, poate și din cauza unor factori externi, dar și pentru că am astepat un moment de respiro ca să mă pot concentra eficient pe acest proiect. Aveam în față un material abstract, pe care trebuia să îl structurez, să îl înțeleg altfel decât eram obișnuit – chiar dacă a fost gândit și jucat de mine – așa că am preferat pur și simplu să aștept să fiarbă în mine nevoia de a monta.

 

Foarte amuzant mi se pare că s-a întâmplat să termin montajul cu puțin timp înainte de Sărbătorile de iarnă și – având în vedere că ultimele scene din material reprezintă o crucificare – am ales să facem lansarea în prima zi de Crăciun. O coincidență fericită, din punctual meu de vedere, care amplifică simbolistica și mesajul piesei. ”- FLip BRUNET

Informații legate de echipa care a realizat materialul video:

Directori de imagine: Răzvan IONIȚĂ, Robert GHERMAN
Corecția de culori: Alexandru ENACHE
Editare & FX: Filip BRUNET
Regia: Andu RUSCAN
Asistenți regie: Ioana BRUNET & Simona GAL
Mulțumiri lui Alexandru DUMITRU & Videolink Rental pentru ajutor!
Sponsori: Marius VASILESCU || Doina Daniela VLEJA || Cosmin APREOTESEI || Mihail Lucian FLORICEL Cristina DUMITRU & Mihai Alexandru DINCĂ || Adrian MUREȘAN || Augustin PITICĂ || Roxana SUGUREANU

Olivier de Sagazan poate fi urmărit pe :
http://olivierdesagazan.com/
https://www.facebook.com/Sagazan/
https://www.youtube.com/channel/UCz9oax9hddIThuwz_UfxouQ

Trupa DEFUNCT poate fi urmărită pe :
www.youtube.com/user/DefunctOfficial
www.facebook.com/DEFUNCT.ro

O producție Black SUN Pixels:
https://www.facebook.com/blacksunpixels

Share This