Vineri, 18 noiembrie 2016, ora 21.00, în Club “Stuf Vama Veche” din Bucureşti, are loc lansarea oficială a trupei The River. Evenimentul va debuta cu vizionarea în premieră a videoclipului piesei “Altceva”, un refuz categoric al tentaţiilor lumii actuale, o manifestare împotriva acţiunilor injuste, un cântec aşa cum bine îi şade stilului rock. Va urma o navigare energică prin muzica blues/rock, un live cu piese proprii dar şi standarde de blues-rock recunoscute (Eric Clapton, Joe Bonamassa, John Mayer).

afis-the-riverThe River izvorăşte din muzica blues şi primeşte afluenţi din muzica rock, soul, funk şi pop. Apariţia trupei se vrea o completare a muzicii româneşti existente şi nu o alternativă. The River propune astfel o reîntoarcere la cultură, sperând să se impună şi să facă “valuri mari” atât în rock-ul românesc căt şi în cel european.

Evenimentul este suştinut de Academia Caţavencu si Rock FM. Primii care văd “Altceva” sunt reprezentanţi ai comunităţii rock, bloggeri, reprezentanţi ai industriei muzicale româneşti, ziarişti.

The River:
Alexandru Cismaru – voce, chitară
Radu Vălean – bass, voce
Ciprian Diaconu – tobe

The River izvorăşte din muzica blues si primeşte afluenţi din muzica rock, soul, funk şi pop. Apariţia noastră pe piaţa muzicală nu se vrea a fi o alternativă la ceea ce există astăzi ci mai degrabă o completare. Muzica cântată de noi, standardele de blues şi rock au peste 50 de ani şi vor continua şi după dispariţia noastră.

The River, formulă lansată în primăvara anului 2016 propune o navigare plăcută şi energică de peste două ore prin muzica blues/rock, cu piese proprii dar şi standarde de blues-rock recunoscute (Eric Clapton, Joe Bonamassa, John Mayer). Piese ca şi “Altceva”, “Între două lumi”, “Please tell me”, “Febra”, sunt doar câteva dintre titlurile care au fost primite excelent de fanii rock din întreaga ţară.

Chitara solo a lui Alexandru Cismaru te transpune imediat într-un univers paralel, un contrast între forţă şi sensibilitate la care pur şi simplu nu-i poţi rămâne indiferent. Absolvent al Conservatorului din Bucureşti, secţia compoziţie-jazz, Alex reprezintă o generaţie care aduce un nou suflu muzicii blues şi rock din România, un aer proaspăt, impregnat cu un stil personal dar cu respect şi rădăcini adânci în muzica de până acum. Pentru cei 23 ani de ani ai săi, palmaresul este impresionant: zeci de premii la concursurile de chitară clasică şi folk, apariţii live alături de nume mari ale scenei româneşti. Citiţi mai jos un interviu oferit de către Alex celei mai importante publicaţii online de blues din Grecia, website-ul www.blues.gr.: http://blues.gr/profiles/blogs/romanian-guitarist-alexandrucismaru-talks-about-his-journey-on

Radu Vălean şi Ciprian Diaconu formează o echipă solidă încă din anul 2011, un pachet consistent de grooveuri şi formule, având colaborări cu mulţi artişti de folk, rock, pop.

Despre The River:
Facebook: https://www.facebook.com/TheRiverRomania
Instagram: https://www.instagram.com/theriver_ro/
Web: www.theriver.ro

Share This