Tiarra 31octDupă lansarea albumului “X”, în primăvara acestui an şi a celui de-al doilea videoclip oficial, “Pain knows our names”, Tiarra a promovat noul material printr-o serie de concerte atât în Bucureşti cât şi prin ţară. După oraşe ca Timişoara, Cluj, Oradea, Braşov, Tiarra a început turneul din toamnă, primele oraşe fiind Bacău şi Iaşi iar acum urmează ultimul concert al trupei alături de vocalul Alex Pantea aka Indianu, la Maximum Rock Festival, în Club Colectiv din Bucureşti, pe data de 18.10.2015. Apoi se pleacă spre Buzău la Cafeneaua Artiştilor pe 30.10.2015 şi către Râmnicu Vâlcea, la Aby Stage Bar, în ultima zi a lunii octombrie.

La concertele de la Buzău şi Râmnicu Vâlcea avem plăcerea de a cânta alături de Mihai Ilie aka Mihu cu care am mai împărţit scena şi la Barock Fest 2014 sau în memorabilul duet al piesei “Burn”.

De asemenea, vom avea ca special guests trupele bucureştene Between Colors şi Concurrency In Knowledge.

Between Colors este o trupa de Metal Melodic Modern cu influenţe simfonice, industriale, Nu şi core. Formaţia a luat naştere în 2012 în Bucureşti, mai întâi ca proiect acustic şi apoi a evoluat continuu până în ziua de azi.
Conceptul principal din spatele proiectului şi al muzicii este îmbinarea stilurilor mai comerciale cu cele mai extreme, fiind mereu prinşi “între culorile” diferitelor influenţe şi ale emoţiilor de zi cu zi: tristeţe, furie, frică, fericire etc.
Trecând prin tot pasajul sonic, puteţi auzi riffuri agresive de chitară cu 7 corzi, liniile grele de chitară-bass, tobe ce te fac să baţi din picior, precum şi, nu în ultimul rând, linii de voce puternice, dar şi foarte melodioase, de la refrene catchy până la breakdown-uri, există câte ceva pentru fiecare.

Concurrency In Knowledge este o trupa bucureşteană de metal extrem ce a luat naştere la începutul anului 2014, la iniţiativa chitaristului Cedrik şi a vocalului Ioan Preda. Câteva luni mai târziu sunt cooptaţi Valentin Cristocea şi Teo Popp în poziţia de bassist, respectiv baterist.
În octombrie 2014, grupul îşi lansează materialul de debut, “The Decider”, urmând ca, în mai 2015, Concurrency în Knowledge să-l prezinte live; materialul este primit cu entuziasm de ascultătorii şi criticii din zona metal.
Trupa îşi prezintă conceptul în jurul unei filosofii bazate pe existenţa mai multor planuri ale realităţii, idei abstracte şi deliberări asupra conştiinţei umane. Spectacolele live sunt concentrate spre o rupere de realitate prin riffuri complexe dar groove, cu treceri curajoase, invitând ascultătorul să împărtăşească pe viu experienţa unor trăiri intense.
Discul “The Decider” a fost mixat şi masterizat de Tudor Scânteie, membru al trupelor Tiarra, Negative Core Project, Defunct şi Asemic.

Tiarra mai pregăteşte surprize pe anul acesta; un nou videoclip tot pentru albumul “X”, care marchează 10 ani de trupă, dar până atunci ne vedem şi ne auzim la concerte. Vă aşteptăm!

Share This