Până la ediţia din acest an a Festivalului Celtic Transilvania mai sunt aproape 4 luni, aşa că noi, organizatorii, ne-am gândit că nu v-ar strica o mică încălzire până atunci. In acest sens am pus-o de un mini-turneu al trupelor Blodiga Skald din Italia şi Aether din Polonia în câteva oraşe din România. Cele două trupe vor face în acest an un turneu european mai mare, dar şi-au făcut timp şi pentru noi. Prietenii stiu de ce. La Cluj-Napoca, celor două trupe li se va alătura GAV, iar la Timişoara se va alătura Tenebres. Până la Celtic Transilvania Fest, vă sugerăm să nu rataţi “RUHN in FIRE” tour!

Blodiga Skald s-a format în anul 2014, în Roma, la iniţiativa toboşarului Nicola Petricca şi a chitaristului Daniele Foderaro. La scurt timp, acestora li s-au alăturat moldoveanul Anton Caleniuc (voce, fluiere), Ludovica Faraoni (clape şi acordeon), Emanuele Viali (chitară bass) şi Vittoria Nagni (vioară). Ideea trupei este de a amesteca sound-ul metal modern cu elemente clasice de folclor, focusând scrierea pieselor asupra aventurilor unui grup de orci gata să facă orice pentru a sacrifica alte curse “nobile”.La scurt timp deupă primele concerte, trupa a lansat EP-ul de debut “Tefaccioseccomerda“, în Noiembrie 2015. Extras de pe acesta, single-ul “La Isla Bonita” (cover Madonna) s-a bucurat de succes răsunător. În 26 Iulie 2017, este lansat ceea ce deocamdată este singurul album de studio al trupei, intitulat “Ruhn“, care a fost înregistrat la Trip in Music Studio (John Macaluso), pentru label-ul rus Soundage Production (Arkona, Kalevala). În vara anului 2017, Blodiga Skald a câștigat concursul Zaiet și a ieșit pe scenă la Zaiet Fest (Italia) cu Lacuna Coil. În acelaşi an, trupa a susţinut un turneu prin România și Bulgaria (18-26 Iulie 2017) și a fost invitată să participe la unele festivaluri de vară: Celtic Transilvania Fest (România); Fjallstein Viking Fest (Italia); In Da Wood Fest (Republica Moldova, cu Jinjer și Infected Rain în prim-plan); Folk & Metal Fest (România, cu Arkona, Cruachan şi Grai în prim-plan). Fanii trupelor Finntroll, Ensiferum, Children of Bodom, Equilibrium sau Arkona nu trebuie să rateze concertele care vor avea loc în Craiova, Cluj-Napoca, Suceava, Iaşi şi Timişoara.

Formată în anul 2015, Aether este o trupă de melodic death metal / folk metal din Łódź, Polonia. După lansarea primului EP, “Tale of Fire“, în Septembrie 2016, trupa s-a bucurat de un feedback neaşteptat de bun atât din partea criticilor şi revistelor, cât şi din partea fanilor. Trupa a concertat în mai toată Polonia, împreună cu trupe ca Percival Schuttenbach, şi a început să îşi facă apariţia şi în alte ţări la festivaluri precum Celtic Transilvania din România. Aether are deja pregătit un turneu pentru 2018, acesta incluzând una dintre cele mai mari reuşite de până acum, şi anume să cânte iar la Celtic Transilvania, de data aceasta făcând parte din trupele cap de afiş. Pe lângă concerte, momentan trupa pregăteşte material pentru albumul ei de debut. Printre trupele asemănătoare polonezilor, se numără: Wintersun, Blind Guardian, Wolfheart sau Insomnium.

Share This