Proiectul DrumStage, demarat şi organizat de NoCity Studio în colaborare cu X-Lab Solutions, va fi prezent la Rockstadt Extreme Fest în cea mai complexă formulă de până acum. Aflat la a patra ediţie, DrumStage are un format dinamic, centrat pe conceptul de “drum battle”, alături de recitaluri, workshopuri, concursuri, discuţii despre echipamente în live/studio şi nu în ultimul rând “meet and greet”.

drumstage-rockstadtAdi Tetrade

S-a născut pe 16 august 1972 la Cluj Napoca. A avut primul contact cu tobele la vârsta de 3 ani, preluând pasiunea pentru acest instrument de la bunicul său.
În mod evident la vârsta de 7 ani a mers la Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj unde a început să studieze pianul din clasa I şi până în clasa a VI-a. Începând cu clasa a VII-a, în paralel cu pianul a început să studieze percuţia. În acelaşi timp cu pregătirea şcolară, a studiat în continuare în regim autodidact tobele. După liceu a intrat la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca la secţia Percuţie.
În 1995 a făcut timp de 6 luni cursuri de măiestrie cu Nestor Ivan – profesor de tobe la Academia de Jazz din Budapesta, cel mai mare şi cel mai cunoscut profesor de specialitate din Ungaria.
Din 1999 este artist demonstrator pentru firma SABIAN (unul dintre cei mai faimoşi fabricanţi de cinele), din 2004 pentru firma Big Stick (fabricant de beţe de tobe) iar din 2006 şi pentru TAMA (fabricant de seturi de tobe) şi REMO (fabricant de feţe de tobe).
De-a lungul carierei sale de muzician, Adrian a trecut prin numeroase stiluri muzicale – de la folclor la jazz, pop, rock, latino etc. A făcut parte din numeroase grupuri atât că membru cât şi în calitate de colaborator.
Trupe în care a activat: Big Band Gaio – Ştefan Vannai, Kappa, Old Timer Dixieland Band, Jazzi Bbones, Riff, Sunet Transilvan, Transpexpress, Mindnight Express, Paula Seling, Compact C, Sarmalele Reci, Verbis Show Band, Roys, No Limit, We Togheter, A. G. Weinberger, Las Vegas Band, Jukebox Band.
Are 15 ani de experienţă de profesor de tobe adunând în această perioadă peste 100 de elevi.

Iacob Paştină

A început să studieze tobele la vârstă de 14 ani, la Rock School. De mic a avut o pasiune pentru muzică şi se tot gândea că va sosi clipa în care se va apuca de un instrument. Tobele l-au atras imediat, iar ritmul întotdeauna i-a fost prieten, fără să-şi dea seama.
Până în prezent, are peste 50 de concerte la activ, incluzând festivaluri, competiţii, serbări la liceu, evenimente culturale, emisiuni radio/tv.
A studiat tobele cu Nunu Racris, profesor la Rock School. Exerciţiile de bază pe care le face se bazează în special pe rudimente (ex: paradidle), coordonare mâini-picioare, poziţie, exerciţii de viteză etc.
Artişti influenţi: Gavin Harrison, Mike Portnoy, Neil Peart, Steward Copeland, Tony Royster Jr, Luke Holland.
Iacob Paştina: “Toată nebunia cu tobele a început acum 6 ani, moment în care totul părea o joacă. Fără să îmi dau seama, muzica a ajuns, pe parcurs, una din cele mai mari pasiuni ale mele. Îmi doresc din toată inima să activez că toboşar şi în viitor, atât în proiecte serioase, cât şi într-un garaj. Tobele m-au ajutat de cele mai multe ori să mă eliberez de orice stres, să-mi exprim momentele de furie sau să patinez alături de trăirile cele mai paşnice şi îmbucurătoare. Concertele sunt o ocazie perfectă pentru a demonstra acest lucru, iar senzaţia pe care o trăiesc pe scenă este unică şi nu îmi pot imagina uneori ceva mai frumos”.

Cei 14 toboşari deja anunţaţi în line-up: Andrei Ilie (Days of Confusion), Sergio Ponti (DorDeDuh), Adrian Tăbăcaru (Taine), Teodor Ciobanu (Electric Fence), Alex Muşat (Awake), Teo Popp (Dark Fusion), Răzvan Ristea (Luna Amară), Tarocco Alex (Krepuskul), Adam Marko, Flavius Hosu, Chris Olsman, Septimiu Hărșan, Marian Mihăilă, Alex Hălmăgean.

La Rockstadt Extreme Fest, proiectul DrumStage va putea fi vizitat pe parcursul zilelor de 13-15 august. Pentru cei ce vor să participe activ la workshop/tutoriale, DrumStage pune la dispoziţie bilete cu acces special (Meet and Greet, Full acces backstage DrumStage, drum time cu sau fără antrenor, participare activă la workshop, fie pe scenă sau în public) în valoare de 25 lei (5.6 Euro)

Biletele cu acces special la DrumStage sunt disponibile numai în varianta plăţii anticipate prin PayPal (la adresa https://www.paypal.com/ro/webapps/mpp/home – send payment @ mihnea.grecu@xlab.ro )

Share This