Bite Your Tongue! este un proiect nou de muzica extrema, format la distanta, cu bazele in modul in care intelegem si ne afecteaza lumea din jurul nostru, un alt criteriu comun fiind gusturile muzicale apropiate celor doi membri fondatori. Numele Bite Your Tongue! se descompune in doua sensuri simbolice diferite, atat cel ce tine de superstiti si partea intunecata si plina de frica a oamenilor, cat si barierele social-culturale ce reies din limbajul diferit folosit pentru comunicare, intre oameni de proveniente diverse. Superstitiile se intalnesc melodic cu barierele sociale in acest proiect, trecut cu prezent, devenind un cerc vicios format din trasaturile sociale care ne definesc vag si traditiile unor perioade mai indepartate, cand omul inca se ferea de intuneric prin diferite metode sau ritualuri, provenite dintr-o perioada cand lumina nu era forta care mana lumea.

Proiectul nostru muzical este centrat pe creatia de muzica puternica si de calitate ce vorbeste direct sufletului incercat, ce lupta sa descopere lumea pentru ceea ce este de fapt, ca sa o poata parcurge. Proiectul este format din Lóránt Sirgher (Unknown Scar, Smog, Deity) – Satu Mare – (compozitie si productie muzicala / productie video / vizuala) si Andrei “Clor” Mihai (Lazerbreath, Traum, The Boy Who Cried Wolf, Breathelast) – Bucuresti – (texte si linii melodice), momentan.

Ambii muzicieni au o lunga experienta in a face muzica pe local, aceasta fiind prima colaborarea oficiala la distanta. Pe scurt, acesta este un proiect de “casa”, ce are ca pornire principala sa vorbim acest limbaj comun care a devenit muzica, intru exprimarea corecta a sentimentelor pe care lumea din jurul nostru le provoaca si le rastalmaceste. Prima noastra piesa lansata este o calatorie in originile intunecate ale omului, samanta de necunoscut care inca provoaca frica si naste monstri din abisul gandirii, in care se poate prabusi omul in momentele lui de restriste, si se numeste “They Come From Inside”. Proiectul are influente clare in metalul / nu-metalul produs in anii ’90 si lucreaza in prezent la pregatirea materialului de debut.

https://youtu.be/GtjsMWWCV5Q

Share This