„Oțelu Măcelaru” este cel mai nou single Robin and the Backstabbers, acesta urmând să facă parte de pe viitorul album Bacovia Overdrive Volumul III: Vladivostok. Piesa a fost lansată în noaptea de Sânziene printr-un stream live pe pagina de Facebook a formației la ora 02:53.

În cuvintele formației,

Oțelu Măcelaru este cântecul oficial al Programului Spațial Rural al României (PSRaR), program al cărui deviză este « Fugi de ploaie, dai de noroaie. Fiecare știe unde-l doare. Dracu nu face biserici ».
E un cântec despre vise și coșmaruri, despre cum vin vacile seara acasă, despre cum s-a supărat văcaru pe sat, despre mirosul de lapte ars și de grajd în flăcări și despre cum tot pleacă tata-n fiecare dimineață să fie-nvățător la școala din deal.
Sunt șanse foarte mari să fi fost cu toții foarte mici la un moment dat, și, pentru a cita un frumos și celebru comunicat de presă,
« Când intri-ntr-un sat, adevăru-l afli de la copii ».
Pace”.

Procesat și postprocesat la The Great Below Studios într-un anotimp greu de identificat al lui 2018. Masterizat la Firstline Studios de Ale Marton în după amiaza zilei de 23 iunie 2018.

Robin and the Backstabbers pot fi văzuți live:
28 iunie, București, terasa Expirat Halele Carol / Backyard Acoustic Season
8 iulie, Cluj-Napoca, Street Food Festival
2 august, Costinești, Out of Doors Fest
11 august, Bistrița, Way Too Far Rock Festival
24 august, Măgura Uroiului, Măgura Rocks Festival

www.robinandthebackstabbers.ro
https://fb.com/robinandthebackstabbers
https://instagram.com/robinandthebackstabbers

Share This