Vița de Vie a lansat noul single & videoclip „DUR DE-A DURA”, pe 8 noiembrie, în cadrul unui concert în clubul Expirat, Sala Compresoarelor.

Asa cum s-au obișnuit deja, fanii Vița de Vie abonați la newsletter-ul trupei au putut asculta melodia cu 24 de ore înaintea lansării oficiale:http://vdv.umusic.ro.

„DUR DE-A DURA” este al doilea single de pe albumul Șase (-), a doua parte a albumului Șase/Șase, ce urmează a fi lansat anul viitor. Primul single de pe Șase (-), “HAIHUI”, a fost lansat în primăvara acestui an.

„Pentru Șase (-) ne-am propus că fiecare din cele 6 piese care o să îl compună să aibă și un suport video. Din cauza asta, lucrurile se mișcă puțin mai greu ca la Șase (+), însă rezultatele sunt pe măsură. Am păstrat simbolistica generală a conceptului Șase/Șase, însă am simțit nevoia să aducem ceva în plus.” – Adrian Despot.

Pe lângă partea de compoziție, interpretare și producție a noului single, Adrian Despot a preluat și frâiele regizorale ale acestui videoclip.

„Nu e prima oară când fac lucrul asta, e prima oară însă când mi-l asum. Ideea inițială a fost a lui Costas (Ivanov), am dezvoltat-o apoi împreună cu Gabriel Petrescu și a prins viață prin obiectivul lui lui Andrei Băltărețu. Povestea are loc într-un spațiu de antrenament fizic intens, la granița între real și mental, avându-l în prim plan pe Cezar (Popescu), chitaristul trupei Vița de Vie. Cezar se antrenează din greu pentru a-și întâlni oponentul. În tot acest timp are niște flashbackuri din tinerețe, descoperind astfel niște triggere care l-au împins să se apuce de lupte și să își dorească să fie puternic și impenetrabil emoțional. O scenă de violență conjugală, o scenă de bullying și mai târziu o despărțire dureroasă îl motivează să devină un luptător. Pe tot acest parcurs simțim prezența oponentului sau, însă identitatea acestuia nu este dezvăluită decât la final, în ring.

Cezar este pasionat de arte marțiale mixte de mai mulți ani și a fost o alegere naturală pentru rolul principal. A fost însă și cel mai chinuit dintre noi, el a dus greul zilelor (și nopților) de filmare!” – Adrian Despot 

„DUR DE-A DURA” este despre oamenii altfel, despre cei care nu se regăsesc în convenția societății actuale și simt nevoia să facă lucrurile într-un mod diferit!”

Share This