Vdv-plaja“Pe plajă-n Vama la 5”, cel de-al treilea single de pe viitorul album Viţa de Vie, a fost lansat oficial astăzi după ce, în cursul zilei de luni – 20 iunie, fanii trupei înscrişi la newsletter-ul vdv.umusic.ro au avut parte de o nouă surpriză, putând urmări în exclusivitate, timp de 24 de ore, videoclipul piesei.

“Totul a început acum 4 ani, când am cântat pentru prima oară la Folk You, în Vamă. A fost unul din cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. După concert, am rămas acolo până la sfârşitul serii, târziu înspre dimineaţă. Liniştea se aşternuse peste Vamă, iar noi am pornit, pe jos, înspre hotel. Pe plajă am auzit o chitară. Era un grup de copii strânşi în cerc, în jurul unui foc, care cântau lângă mare. Ne-am oprit şi ne-am aşezat lângă ei, am început să cântăm împreună, am făcut apoi două tabere, fiecare cânta un cântec şi pasa chitara mai departe… Afară era lumină deja, dar nimeni nu se lăsa dus acasă. A fost unul din acele momente când senzaţia de timp dispare şi este înlocuită cu o densă şi continuă stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe răni în seara aia, cu o singură chitară. Asta s-a întâmplat pe plajă în Vamă la 5.” a mărturist Adrian Despot.

Fiindcă în 2016 Viţa de Vie aniversează 20 de ani şi pentru că fanii lor sunt cei care i-au susţinut în tot acest timp, începând din februarie, în fiecare zi de 20 a lunii, trupa a promis că va face cadou subscriberilor un material nou, de pe viitorul album, ce va fi lansat pe 29 octombrie, printr-un concert la Arenele Romane.

“După ce am postat single-ul pe vdv.umusic.ro, am primit, printre răspunsuri, o poză din seara cu pricina. Nu ştiam că existau poze. Am reuşit apoi să strângem câteva, chiar şi o filmare făcută în zorii zilei. Încet, încet, ideea de a ne strânge din noi împreună se contura. Am mers mai departe pe firul poveştii şi am început să găsim oamenii de atunci. Unii erau plecaţi din ţară, alţii împrăştiaţi prin toate colţurile ţării, însă au venit! Ne-am strâns în Bucureşti să ne cunoaştem cum se cade şi să avem o amintire “de zi”. Revederea a fost emoţionantă. Pe măsură ce se strângea gaşca, deveneam din ce în ce mai veseli şi cu “dor de ducă”. Povestea clipului este una simplă, este trecerea de la o stare neutră, la zâmbet apoi la euforie, o schimbare de stare care se regăseşte în versurile piesei, stare de bine rămasă întipărită în urmă experienţei noastre comune din Vamă de acum 4 ani.” – Adrian Despot

Videoclipul piesei, produs de Ekous Film, a fost regizat de Adrian Horobeț, care a lucrat alături de Andrei Băltăreţu (DOP) şi Gabriel Petrescu (Edit) şi este disponibil pe canalul VitaDeVieVevo:

Noul single este acum disponibil pe toate platformele digitale: https://UMR.lnk.to/PePlajaNVamaLa5Ne

Muzică şi text : Adrian Despot
Înregistrat @ VdVmusic Studio de Sorin „Pupe” Tănase şi Adrian Despot
Mixat de Jason Richmond // www.jasonrichmondsound.com
Mastering // Cristian Varga @ Master Vargas NYC // www.mastervargas.com
Graphic design // Agi @ Graphic Skull // www.graphic-skull.com

Share This