Voivod, una din cele mai importante formații metal din istoria muzicii canadiene, va concerta pentru prima dată în România, pe 7 Octombrie 2017, la Cluj Napoca, în club Flying Circus. Invitatț speciali pentru acest concert sunt germanii din EarthshipO zi mai devreme, aceleași două trupe vor concerta în clubul Rockstadt din Brașov.

Anomalie, iconici, de pe altă lume. Astfel este deseori descrisă formația Voivod, aflată acum în a patra decadă a activității sale. Patru tineri din Quebec, obsedați de artă, droguri, Venom și Motorhead. Înainte de heavy metal, înainte de MTV, iar ei cu mult în fața anilor 80, păstrând însă amenințarea contemporană a războiului nuclear, la acea vreme văzut aproape inevitabil. Finalul fiind aproape, de ce să nu trăiești sfârșitul lângă o sticlă de absint, îmbrăcat în piele, oferind unele din cele mai futuriste compoziții la acea vreme?

Inițial formați la începutul anilor 80 drept o trupă de speed metal, Voivod au incorporat ulterior elemente thrash, cât și progressive, reușind rapid să ofere un stil cu adevărat unic și irepricabil, ulterior fiind considerați o influență majoră, atât stilistic, cât și la nivel conceptual, pentru nume și artiști ca Dave Grohl, Cynic, Death, Foo Fighters, Anthrax și mulți alții.

Experimentând constant cu diverse concepte și influențe muzicale, Voivod are în palmares 14 materiale full length, din care trei înregistrate și compuse alături de Jason Newsted, la acea vreme bass-ist în Metallica.

Dacă e să ne uităm la trecut, “Killing Technology” – înregistrat în Berlin alături de Harris Johns, producătorul Kreator – a fost însăși o paradigmă, peste predecesorii săi, un material la care nimeni nu s-ar fi așteptat, un personaj ce a reușit să supraviețuiască mai multor războaie nucleare, gata să preia tirania unei lumi totalitare. Iar muzica era în același spirit nebunesc. MTV-ul nu avea cum să ignore așa ceva. Chiar și cu această popularitate, Voivod era departe de a fi un nume comercial. “Nothingface” a devenit, ulterior, cel mai bun album Voivod și cel mai bine vândut. Au urmat concerte cu Rush, turnee cu Soundgarden și Faith No More, concerte la celebrul festival Ozzfest.

Iar, după atâția ani, Voivod rămâne în continuare o formație la fel de activă. Cu un nou EP lansat în 2016, promovat în peste 100 de concerte în același an, Voivod ajunge acum pentru prima dată în România.

Biletele pentru ambele concerte sunt disponibile în număr limitat și pot fi achiziționate în avans din rețeaua Bilete.ro, online cât și în magazinele InMedio, Germanos sau de la celelalte puncte de vânzare partenere Bilete.ro (Casieria Metrou Unirii 1 București). Biletele pot fi achiziționate și în sistem ramburs. În Brașov, biletele pot fi achiziționate de la club Rockstadt. Pentru ambele concerte, prețul unui bilet este de 60 de lei. La intrare, în limita biletelor rămase disponibile, prețul va fi de 70 de lei.

Share This