După ce în anii trecuţi au susţinut mai multe concerte în România (Timişoara, Sibiu, Craiova, Târgu Mureş, Cluj, Iaşi), bulgarii de la Vrani Volosa vor susţine în sfârşit (în data de 9 Martie), primul lor concert în Capitală. Concertul va avea loc în Club Fabrica şi va face parte dintr-un eveniment numit Pagan East, alături de Harmăsar (Republica Moldova) şi Reflections (România).

Vrani Volosa este o trupă de pagan metal din Burgas (coasta bulgară a Mării Negre). Numele trupei înseamnă „Corbii lui Veles”, Veles fiind zeul morţii în mitologia slavă. Muzica lor are influenţe foarte variate, de la genul clasic (Black Sabbath, Pink Floyd, Jethro Tull) până la black, doom, folk sau death metal melodic (Bathory, Primordial, Borknagar, Enslaved).

Cei cinci „corbi” nu încearcă sub nici o formă să copieze la întâmplare pentru a se integra în genul viking metal. Şi-au creat un stil propriu, folosind din plin experienţa pe care au dobândit-o de-a lungul timpului, activând în cadrul unor proiecte de tot felul (rock/metal, muzică clasică, muzică corală, muzică tradiţională bulgărească). Totuşi, în ceea ce priveşte mesajul versurilor sau subiectele alese, Vrani Volosa nu este o trupă cu mult diferită de majoritatea trupelor de pagan metal. Subiectele preferate sunt cele legate de natură sau de istoria şi mitologia bulgară. Pe albumul nou (care va fi lansat anul acesta), subiectul favorit este marea, nu numai cu frumuseţea, dar şi cu ororile ei.

Trupa a luat naştere în anul 2003. De atunci, au scos pe piaţă mini-albumul „Where the Heart Burns”, albumul „Heresy/Epec” şi un DVD, „Sailor Songs”, care include variante acustice live ale pieselor de pe albume.

Primul lor concert a fost în deschidere pentru Orphaned Land, iar mai târziu au cântat alături de trupe ca Manegarm, Finsterforst, Arkona, Skyclad sau Pungent Stench, fiind prezenţi în cadrul unor festivaluri, cum a fost şi Rock’n’ Iaşi Outdoors Edition în 2016.

În vara lui 2017 va fi lansat un nou album, „Among the Loneliest Of Waves”, album de pe care veţi putea asculta în premieră câteva piese în cadrul concertului din Fabrica.

Componența Vrani Volosa:
Hristo Krasimirov: vocal
Kolyo Zhelyazkhov: chitară
Alexander Hristov: chitară
Daniel Sartonev: chitară bass
Dessislav Ivanov: tobe

Joi 9 Martie, Pagan East la Fabrica, Bucureşti: Harmăsar + Vrani Volosa + Reflections
https://www.facebook.com/events/423888601335824

Pagina Facebook Vrani Volosa: https://www.facebook.com/VRANI-VOLOSA-249600714741

Share This