În acest sfârsit de săptamână, trupele braşoveană W3 4R3 NUM83R5 şi bucureşteană Why Cat, Why? vor susţine 4 concerte împreună, în Hardward Pub Cluj-Napoca (Joi), Club Capcana Timişoara (Vineri), Rock&Bike Music Club Sibiu (Sâmbată) şi Jazz&Blues Club Târgu Mureş (Duminică) . La Cluj-Napoca şi Timişoara, li se vor alătura clujenii de la High $tatus, în timp ce line-up-ul de la Cluj-Napoca va fi completat şi de trupa locală Carousel.

Pentru concertul de la Cluj-Napoca, un bilet va costa 25 de lei. Pentru concertul de la Timişoara, un bilet va costa 20 de lei. Pentru concertele de la Sibiu şi Târgu Mureş, un bilet va costa 15 lei.

Trupa W3 4R3 NUM83R5 din Brasov este o reprezentantă a scenei metalcore din România începând cu anul 2014, adeptă a unor sonorităţi în genul: Parkway Drive, Fit For A King, Breakdown of Sanity şi The Acacia Strain. Formată iniţial din majoritatea membrilor defunctului proiect cu o oarecare notorietate Deliver The God, a ajuns în prezent la o formulă nouă din care fac parte: Andrei Duşca – voce, AlinAlineskuŞtefănescu – chitară, Marian Alecu – chitară, RaduSnuffConstantinescu – chitară bass şi Horia Buzuleciu – tobe. Muzica trupei este caracterizată prin riff-uri melodice presărate cu breakdown-uri şi FX-uri completate de un show energic şi pasiunea de a cânta. În 2018, W3 4R3 NUM83R5 a lansat primul album, denumit “Numbers“, iîregistrat la studioul LowBass5 din Deva şi masterizat la New York sub îndrumarea lui Mike Kalajian. De asemenea, tot în 2018 a fost lansatşsi videoclipul oficial al piesei “A New Dawn” de pe albumul mai sus menţionat, videoclip ce a depăşit 12.000 de vizualizari pe YouTube. Din 2014 până acum, W3 4R3 NUM83R5 a susţinut numeroase concerte de club, dar şi la festivaluri din România (Rockstadt Extreme Fest, Maris Fest, Măgura Wave Festival, Lupii Liberi, Rock’n’Iaşi Indoor Fest, Barock Fest etc.) fiind prezentă şi în deschiderea concertelor unor trupe internaţionale cunoscute, cum ar fi Carnifex sau At the Gates. Pentru viitor, trupa pregăteşte înregistrarea celui de-al doilea album, filmarea a două videoclipuri şi prezenţa la cât mai multe evenimente de club şi festivaluri

Why Cat, Why? este o trupă de melodeath/metalcore din Bucureşti, care şi-a început activitatea în primăvara anului 2016. În Ianuarie 2017, Why Cat, Why? a lansat prima piesă (un lyrics video pentru piesa “Unknown Creature“). În scurt timp, Why Cat, Why? a lansat și “Inside the Darkness“, totul culminând cu concertul de debut. În luna Iunie a aceluiaşi an, Why Cat, Why? a lansat un nou lyrics video pentru piesa “Genesis“, apoi a participat la Servus Transilvania. 2018 a adus noi provocări, noi instrumentiști, primul videoclip (pentru piesa “Don’t Waste My Time“) dar și numeroase concerte. A împărțit scena cu At the Gates, Turisas, DirtyShirt, ZOB, E-an-na, For the Wicked, W3 4r3 Num83r5 etc. Spre sfârșitul anului 2018, Why Cat, Why? a început rebranding-ul trupei, devenind trupa cu numele actual. În curând, trupa va lansa un nou videoclip, dar și primul album (anul viitor). Componenţa trupei este: Valentin Sovar – voce, Gabriel Alexandru Precup – chitară, Bogdan Ureche – chitară, Cosmin Artene – chitară, Alexandru Berbecariu – chitară bass şi Gabriel Moroianu – tobe.

High $tatus este o gaşcă formată din muzicieni tineri, cu background metalic divers în scena clujeană. Trupa abordează un amalgam extrem de ingenios de genuri muzicale, de la hardcore la trap. O combinație nu numai ingenioasă, ci chiar gustabilă, şi asta venind din partea unui non-ascultător de hardcore și cu atât mai puțin de trap. Trupa este formată din: Sebastian “Garnoo” Damian (voce), George Grindean (chitară), Mihai Moga (chitară), CătălinBlunt” Carpiuc (chitară) și Erik Forro (tobe), uneori acestora alăturând-u-li-se ca invitat special Radu “Mistah White” Deac (cel care aduce elementul de culoare reggaeton şi downtempo). Concertele High $tatus sunt o explozie de energie, începând de pe scenă și continuând în public. Garnoo comunicând foarte bine cu publicul. În această vară, trupa a fost invitată să concerteze în cadrul Rockstadt Extreme Fest.

Carousel este o trupă de rock alternativ/metal/prog şi multe alte influenţe depinzând de povestea pe care fiecare dintre piese o expune. Trupa s-a format în Noiembrie 2017, în Cluj-Napoca, avaâd ca membrii în acest moment pe Alex Lasc – voce, Paul Badiu – chitară, Tudor Bob – chitară, Horia Ciogu – chitară bass şi Miruna Elena Davidoaie – tobe. Din punct de vedere muzical, Carousel cuprinde riff-uri de chitară puternice pe alocuri sau părţi melodioase şi spaţiale, linii de bas dinamice peste care vin tobele balansate şi în ritmuri compuse pe alocuri. Vocea variază de la melodic curat la scream, toate aceste lucruri dând starea şi firul epic care alternează. Un carusel muzical. Vara aceasta a fost plină din punct de vedere concertistic pentru Carousel, culminând cu participarea în concurs a trupei la festivalul-concurs Posada Rock, unde Carousel a obţinut premiul al II-lea (în valoare de 700 de euro) precum şi premiul UndergroundMusic (constând într-un pachet complet de promovare).

 

Share This