Formația timișoreană de metalcore Within the Nova a semnat un contract de distribuție internațională cu Dark Alliance Records, o casă de discuri independentă din România/Germania.

”După o lungă tăcere despre subiectul lansării EP-ului, ne bucurăm să vă putem anunța că aceasta va avea loc în toamna lui 2017 la o anvergură mult mai mare decât am fi putut spera în urmă cu câteva luni. Datorită Dark Alliance Records, materialul nostru discografic va fi lansat în format fizic în magazine din Germania, Austria, Elveția, Anglia, Scoția și Irlanda de Nord cu posibilitatea de a se comanda în întreaga lume, iar distribuția digitală va fi de asemenea worldwide. Urmează să fimăm un nou videoclip, să pregătim o serie de concerte, petreceri în toamnă care să însoțească lansarea oficială a EP-ului nostru “Infinite Cycles”, o parte din ele fiind în afara României. Vom reveni cu detalii de îndată ce le vom cunoaște.”  a declarat Alex Rizea, liderul trupei.

Alessio Miconi, directorul Dark Alliance Records, a avut de spus următoarele:

”Echipa Dark Alliance este mândră să aibă alături o formație cu un sunet atât de internațional și profesional precum al Within the Nova. Eu personal m-am îndrăgostit de ei din momentul în care am ascultat piesa “The Idealist” acum aproximativ o lună. Acela a fost momentul în care am știut că au un potențial enorm și că trebuie să-i semnăm. Planurile au fost puse deja în mișcare, lucrurile se dezvoltă tot mai mult iar in toamnă vă asigur că acești tineri muzicieni vor lăsa un impact imens.”

Within the Nova este o trupă metalcore din Timişoara înfiinţată în decembrie 2015 formată din Alex Rizea, Diana Păscuțiu, Akos Mondovici, Zsolt Mondovici si Richard Ebner.
Trupa îşi trage seva de inspiraţie din diverse genuri muzicale (industrial, metalcore, electronic), rezultând un sound dinamic, expresiv caracterizat prin voci clean şi scream, riffuri agresive de chitară, solouri melodice, breakdownuri, sintetizatoare, şi tematici atmosferice.

Single-ul de debut, ”Forsake the Crown”, poate fi ascultat la linkul de mai jos:

Al doilea single al formatiei, “Ground Zero”, poate fi ascultat la linkul de mai jos:

Videoclipul pentru “The Idealist” poate fi ascultat la linkul de mai jos:

Share This