Acest prim turneu din cariera trupei are ca scop promovarea EP-ului “Infinite Cycles” care urmează să fie lansat în luna aprilie 2017 prin intermediul casei de discuri britanice The Snakes on Fire Records. Within the Nova promit să anunţe o a doua parte a turneului în viitorul apropiat, care va avea loc exclusiv în străinătate în decursul lunii mai alături de încă 3 trupe.

Mai jos puteţi găsi linkuri către fiecare eveniment din cadrul turneului naţional:
Timişoara: https://www.facebook.com/events/196628550816623/
Cluj: https://www.facebook.com/events/172094776622465/
Satu Mare: https://www.facebook.com/events/1862391097307441/
Oradea: https://www.facebook.com/events/136806073503251/
Suceava: https://www.facebook.com/events/229834970753752/
Târgu Mureş: https://www.facebook.com/events/1835966286673305/
Râmnicu Vâlcea: https://www.facebook.com/events/158629871311259/
Sibiu: https://www.facebook.com/events/1556312177713077/

Within the Nova este o trupă metalcore din Timişoara înfiinţată în decembrie 2015 formată din Alex Rizea, Diana Pascutiu, Akos Mondovici, Zsolt Mondovici şi Richard Ebner.
Trupa îşi trage seva de inspiraţie din diverse genuri muzicale (industrial, metalcore, electronic), rezultând un sound dinamic, expresiv caracterizat prin voci clean şi scream, riffuri agresive de chitară, solouri melodice, breakdownuri, sintetizatoare, şi tematici atmosferice.
29 februarie marchează debutul trupei cu single-ul “Forsake the Crown” iar în 16 mai, Within the Nova a lansat al doilea single intitulat “Ground Zero” sub forma unui lyric video.
În urma unui sondaj de opinie adresat fanilor despre cover-ul pe care Within the Nova avea să îl interpreteze, trupa a lansat single-ul “E.T.” (Katy Perry), pe data de 18 iulie 2016.
Pe data de 1 septembrie, trupa semnează cu casa de discuri britanică The Snakes on Fire Records sub egida căruia urmează să îşi scoată pe piaţă primul material discografic intitulat “Infinite Cycles”, în aprilie 2017.
Within the Nova lansează videoclipul pentru “The Idealist”, în data de 10 noiembrie 2016.

Facebook: https://www.facebook.com/withinthenova
YouTube: https://www.youtube.com/c/WithintheNovaOFFICIAL
Twitter: www.twitter.com/withinthenova

Alături de Within the Nova vor susţine recitaluri următoarele trupe:

N.O.R. (Oradea) – N.O.R. este o trupă de rock alternativ din Oradea înfiinţată în anul 2012 formată din Paul Halasz, Raul Oros, Sammy Tulli, Cristi ‘Copex’ şi Lucian Hulban. Având la activ peste 100 de concerte în cei peste 4 ani de activitate, N.O.R. este una dintre cele mai active trupe rock din vestul ţării. În anul 2015 N.O.R. a lansat EP-ul “Între furtuni” iar în prezent lucrează la noul album, plănuit să fie lansat în 2017.

Facebook: https://www.facebook.com/N.O.R.home/
Youtube: http://www.youtube.com/NORbandofficial

SCARS OF A STORY (Cluj) – Scars of a Story, din Cluj-Napoca, a luat naştere la iniţiativa chitariştilor Peter Grezer (Stereofeelings) şi Sucală Vlad (All One). În încercarea de a da metalcore-ului o interpretare nouă şi melodică, celor doi li se alătură basistul Dani Şipoş (All One), toboşarul Cristi Lipovan şi vocalistul Hrenovschi “Bitza” Marian, ultimii doi făcând parte din trupa Antidot. După crearea unor piese proprii care să reprezinte spiritul trupei, Scars of a Story a debutat în data de 7 mai 2012 pe scena underground cu un concert în deschiderea binecunoscutei trupe canadiene Cancer Bats. Primind numeroase aprecieri şi reacţii pozitive, membrii trupei au continuat să dezvolte şi să rafineze piesele proprii în pregătirea următoarelor concerte. Din motive personale, Cristi Lipovan părăseşte trupa, dar este înlocuit de toboşarul trupei Sinfold, Gabi Petrean. Având o formulă completă restabilită, formaţia continuă seria concertelor împărţind scena cu trupe internaţionale precum Subscribe, Betraying the Martyrs, Violent Chapter, Jinjer, Hopes Die Last şi trupe româneşti ca Goodbye to Gravity, Diamonds are Forever, Breathelast, Divided by Perception şi For the Wicked.

YouTube: https://www.youtube.com/scarsofastory
Facebook: https://www.facebook.com/scarsofastory
SoundCloud: https://soundcloud.com/scarsofastory
ReverbNation: https://www.reverbnation.com/scarsofastory8

SEVEN HILLS (Iaşi) – Seven Hills este o trupă de metalcore/metal modern fondată în Iaşi, în octombrie 2015, compusă din Dragoş Ciobanu la voce, Ciprian Corcioveanu la chitări, Cătălin Dumitrache la bass şi Ovidiu Punei la tobe. Pe lângă Dragoş, Cătălin şi Ciprian, din componenţa originală au mai făcut parte Marin Cîrtiţa la chitări şi Andrei Timofti la tobe; aceştia fiind membri ai trupei în perioada octombrie 2015-iulie 2016. Pe 22 februarie, trupa şi-a făcut debutul online, lansând primul single/demo “Tragedy” pe Youtube şi pe Bandcamp. Debutul live a venit 4 zile mai târziu, când trupa a deschis cea de a doua zi a festivalului Rock’N’Iaşi Winter Edition 2016, urmat în lunile următoare de concerte în Chişinău, Suceava, Iaşi, bifand şi o prezenţă la Rock’N’Iaşi Open Air. În aceste luni au împărţit scena cu trupe ca Bucovina, Till Lungs Collapse, Asemic sau Implant Pentru Refuz. În august, atât Andrei (tobe) cât şi Marin (chitări) au părăsit trupa din diverse motive. În luna octombrie a anului 2016, trupei s-a alăturat la tobe Ovidiu Punei, noutate oficilalizată pe pagina de Facebook a trupei în luna decembrie. Primăvara lui 2017 va aduce şi revenirea pe scenă a trupei după o perioada de 8 luni fără activitate live.

Facebook: https://www.facebook.com/sevenhillsmetalband/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=tNJoh7YJDUc
BandCamp: https://sevenhills.bandcamp.com/releases

EAT YOUR HEART (Cluj) – Eat Your Heart este o formaţie de rock/metal din Cluj-Napoca. Aceasta îşi face apariţia la jumătatea anului 2016 prin lansarea primei piese, numită “Mirrors”. Spre sfârşitul anului trupa începe să se facă cunoscută pe plan local în primele concerte live atât în oraş, cât şi în ţară.
Eat Your Heart este o trupă tânăra, ambiţioasă şi determinată, cu un stil ce îmbină mai multe sub-genuri din rock, metal şi nu numai. Având un sound modern, dat de agresivitatea screamurilor, combinat cu cleanuri melodice şi riff-uri grele, trupa doreşte să se ridice la standarde internaţionale şi să se autodepăşească cu fiecare lansare pe care o fac.

Facebook: www.facebook.com/eatyourheartofficial
Youtube: www.youtube.com/eatyourheart
Bandcamp: www.eatyourheart.bandcamp.com

S.P.A.W.N. (Târgu Mureş) – Formaţia S.P.A.W.N. din Târgu–Mureş a fost înfiinţată în 2016 şi abordează genul glam/shock metal.
Stilul lor este influenţat de muzica unor trupe de glam rock şi shock rock din anii 70 (Alice Cooper, Slade), de glam metal din ani 80 (W.A.S.P., Twisted Sister, Motley Crue), horror metal din ani 90 (Marilyn Manson, Rob Zombie) şi alte câteva trupe de metal mai extrem, dar cu anumite tendente “shock” (Cradle Of Filth, Children Of Bodom).
Chiar dacă sunt influenţaţi de legende rock din anii 70 până în anii 90, băieţii din S.P.A.W.N. sunt încă tineri, având vârste cuprinse între 15 – 24 ani şi în primul an de activitate deja şi-au format o audienţă la fel de tânăra ca şi ei!

Facebook: https://www.facebook.com/SPAWN.band.ro/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDQmgwgtcynz1GIiFzHBEzA/videos

Share This