Formaţia timişoreana extinde turneul Infinite Cycles 2017, aceasta urmând să fie cap de afiş într-un turneu care va avea loc în decursul lunii mai în Anglia şi Scoţia alături de trupele britanice Hedra şi Callous Caligula! Acest turneu reprezintă continuarea promovării EP-ului “Infinite Cycles” care urmează să fie lansat în luna aprilie 2017 prin intermediul casei de discuri britanice The Snakes on Fire Records.

Liderul formaţiei, Alex Rizea a declarat următoarele: “După o perioada lungă de planificări putem în sfârşit să anunţăm întregul turneu de promovare al viitorului nostru EP, intitulat “Infinite Cycles”. Un turneu în străinătate, mai ales în Vest, este visul multor formaţii tinere dar şi cu experienţă, iar noi nu putem fi mai încântaţi de tot ce urmează să facem primăvara aceasta. Va fi un drum lung, greu, dar va fi şi o experienţă plină de satisfacţii pentru noi, urmând să susţinem numeroase concerte în aceste 2 luni. Obiectivul nostru va fi să susţinem showuri puternice şi să reprezentăm cât de bine putem scena românească de metal în faţa publicului britanic, creând o deschidere a acestora faţă de undergroundul românesc.”

Întregul turneu Infinite Cycles 2017 al timişorenilor arată aşa:


Within the Nova este o trupă metalcore din Timişoara înfiinţată în decembrie 2015 formată din Alex Rizea, Diana Păscuțiu, Akos Mondovici, Zsolt Mondovici şi Richard Ebner.

Trupa îşi trage seva de inspiraţie din diverse genuri muzicale (industrial, metalcore, electronic), rezultând un sound dinamic, expresiv caracterizat prin voci clean şi scream, riffuri agresive de chitară, solouri melodice, breakdownuri, sintetizatoare şi tematici atmosferice.

29 februarie marchează debutul trupei cu single-ul “Forsake the Crown” iar în 16 mai, Within the Nova a lansat al doilea single, intitulat “Ground Zero” sub forma unui lyric video.

În urma unui sondaj de opinie adresat fanilor despre cover-ul pe care Within the Nova avea să îl interpreteze, trupa a lansat single-ul “E.T.” (Katy Perry) pe data de 18 iulie 2016.

Pe dată de 1 septembrie, trupa semnează cu casa de discuri britanică The Snakes on Fire Records sub egida căruea urmează să îşi scoată pe piaţă primul material discografic intitulat “Infinite Cycles”, în aprilie 2017.

Within the Nova lansează videoclipul pentru “The Idealist” în data de 10 noiembrie 2016.

Follow Within the Nova:
Facebook: https://www.facebook.com/withinthenova
YouTube: https://www.youtube.com/c/WithintheNovaOFFICIAL
Twitter: www.twitter.com/withinthenova
Instagram: www.instagram.com/withinthenova

Callous Caligula sunt o formaţie de metal britanică originară din Londra. Înfiinţarea grupului a avut loc la finalul anului 2015 ca un rezultat al lui Aaron Waddingam (Kyrbgrinder) care l-a cooptat pe Connor O’Carroll alături de care au făcut primul lor EP. Solistul trupei a fost găsit curând în persoana lui Adam Grant (Deadly Circus Fire) care l-a rândul lui l-a adus pe Gaz Martinez (Death Remains) ca basist în formaţie. Cu diverse genuri de metal care domină influenţele trupei, Callous Caligula tind să ofere o muzică heavy cu picioarele pe pământ care încorporează stiluri de compoziţie complexe cu o abordare directă.

Follow Callous Caligula:
Facebook: https://www.facebook.com/CallousCaligula/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=cDOVX01F0LE

Hedra este o formaţie metal britanică înfiinţată în aprilie 2014 de către Kamil Korsak, în prezent formată din Jim Marten, Kamil Korsak, Chris Gedge şi Tomas Mrazek.
Originară din Estul Angliei, Hedra are diverse influenţe de la formaţii precum Will Haven, Meshuggah, Architects, Korn, Deftones sau Slipknot. Formaţia a produs un stil unic şi puternic utilizat în muzica metal modernă. Riffurile pe 7 corzi ale formaţiei, împreună cu precizia unică a tobelor electronice au adus împreună un stil caracteristic britanicilor în prestaţiile lor live.

Follow Hedra:
Facebook: https://www.facebook.com/HedraMetal/
Twitter: https://twitter.com/HedraUK
Instagram: https://www.instagram.com/hedraeastanglia/

Share This