Black Rainbows 21octDupă serile specifice de progressive, Jurnal Rock vă invită la o seară de stoner rock cu două trupe puternice.

Pentru prima oară în România, power trio-ul italian de psychedelic-fuzz rock Black Rainbows va concerta pe data de 21 octombrie,începând cu ora 21:00, în Question Mark.

Mari amatori de sonorităţi heavy-rock clasic, 70’s heavy-psychedelic şi groove-stoner, cei 3 originari din Roma, în frunte cu liderul Gabriele Fiori aka “Gabriele Heavypsych” – chitară, voce şi clape, şi-au propus să reînvie poate cel mai fain stil muzical care a existat vreodată – hard & heavy-ul anilor ’70. Având reale influenţe din mari trupe precum Grand Funk Railroad, Bloodrock, Cream, Leslie West Mountain, Cactus sau Led Zeppelin,cariera celor de la Black Rainbows, începută în 2007, s-a concretizat în nu mai puţin de 5 LP-uri, ultimul (“Hawkdope”) fiind lansat anul acesta. Printre ele se numără şi un superb EP, proiect cu care au reuşit să penetreze piata din USA în anul 2013, intitulat “Holy Moon”. Trupa a susţinut până în prezent peste 100 de concerte, atât în Italia cât şi peste hotare. Fiind o trupă-etalon în Europa pentru ceea ce reprezintă curentul muzical 70’s revival rock music, membrii trupei înregistrează doar pe echipamente clasice şi doar în format analog, cu magnetofoane, benzi magnetice şi amplificatoare pe lămpi, acestea din urmă reprezentând şi acel “touch” de originalitate în timpul concertelor.

În concertul din Bucureşti aceştia vor cânta melodii de pe noul lor album, dar şi melodii mai vechi, care i-au transformat într-una din cele mai iubite formaţii de heavy-rock din Italia. 

Pentru o deschidere perfectă, trupa bucureşteană de instrumental stoner metal Wooldozer va susţine un concert plin de virtuozitate, oferindu-ne o muzică molipsitor de melodioasă. Un interviu cu aceștia poate fi accesat aici.

Prețul biletelor: 15 lei– la intrare în seara evenimentului (suma reprezintă o donaţie din partea fiecărui participant ce va ajunge integral la cele 2 formaţii, pentru decontarea transportului şi cazării).

Share This