La o margine de lume, într-o zi înseninata, o piesă simbol ‘s-a născut’. De pe cele două maluri ale Prutului și a răului Moscova, vulcanii vuiesc Balcanii și anunță o colaborare ‘bombă’, ce sparge toate granițele – “Balkana Mama”. Cei trei curajoși sunt: Zdob și Zdub, diva Loredana și rapper-ul Ligalize.

Zdob și Zdub a zguduit industria muzicală timp de 20 de veri, venind de fiecare dată cu o explozie de energie inegalabilă, piesele lor devenind indispensabile la orice petrecere reușită. Acum, trupa colaborează cu Loredana încă o dată, după ce în 2016 diva României alături de Zdob și Zdub și Skizzo Skillz au lansat o interpretare modernă a piesei folclorice “La cârciumă de la drum”.

Zdob și Zdub îmbină perfect folclorul și rock-ul alternativ, iar de data aceasta lansează alături de regina muzicii pop, Loredana, “Balkana Mama”, versiunea în limba rusă a cântecului “La cârciumă de la drum”. Partea de rap este interpretată de unul dintre cei mai cunoscuți rapperi ruși – Ligalize. Artistul a început să cânte în engleză dar ascensiunea lui muzicală a venit odată cu albumul în limba rusă – “Maiestrul cuvintelor”. Ligalize se evidențiază prin timbrul sau magnetic și metafore vii, și astfel a ajuns într-un timp foarte scurt unul dintre cei mai cunoscuți hip hop-eri din Rusia.

“Balkana Mama” este o stare, un stil de viață ce pune laolaltă oameni și genuri muzicale diferite, creând astfel o energie ce sparge orice barieră de limbj sau orice graniță fizică sau emoțională, prin cel mai frumos act al minții omenești – muzica.

Nu contează cât de diferiți suntem sau ce ne unește, ci cât de puternici putem fi împreună. “Balkana Mama”, cântată pe ritmuri ce nu te lasă să stai pe scaun, vine cu mesaje ce trezesc în noi bunătatea, pofta de viață și bucuria necondiționată. Această explozie de culoare și stări este perfect pusă în scenă de regizorul videoclipului, Ionuț Trandafir (TrandaFilm).

Cum în trecut practicile balcanilor s-au răspândit în toate punctele cardinale, simbolistica regăsită în tradiții și expusă în versurile piesei depășește orice hotar. Buzele sunt simbol al feminității și al senzualității, trompetele vestesc bucuria dansului, iar tobele… tobele ne aduc veștile bune. Iar această colaborare este cea mai bună veste pentru petrecăreți!

Zdob și Zdub au în discografie 8 albume, au susținut sute de concerte în peste 30 de țări, au participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor. Formația a obținut locul 6 la concursul Eurovision și a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park etc.

Single-ul este disponibil online: https://MediaPro.lnk.to/BalkanaMamaPR

Share This