SoundCloud: Asociația Sunetul Muzicii

Am inaugurat pagina SoundCloud pentru Asociația Sunetul Muzicii și în următoarele săptămâni urcăm aici toate recitalurile LIVE de la Finala GBOB România 2015.

https://soundcloud.com/sunetulmuzicii

GBOB-febCine s-a înscris până acum la GBOB România 2016?

Dintre finalistele din 2015 s-au înscris din nou Vespera și The Purple Dandies. Revine în concurs formația de adolescenți Ativm din Tecuci (care a fost prima înscrisă la prima ediție GBOB România organizată de Asociația Sunetul Muzicii). În Banat sper să vedem formația reggae BAM care în acest moment are o problemă legată de componență. Din Oltenia amintim de formația Adastia, care este o bună parte din Avatar, renăscută – cu solistă la voce – fiind totodată prima formație înscrisă în campania GBOB 2016.
Din ce am ascultat până acum, suntem impresionaţi de:
– mesajul social puternic al celor de la Zero Tolerance din Cluj;
– vocea solistului de 11 ani de la Fantazia din Arad;
– cimpoiul și buciumul de la E-an-na din Sibiu

Anul acesta avem prima formație înscrisă din județul Ialomița: Dreamer vine din Slobozia.

Avem primele formații declarate ca fiind cover bands de ani de zile, care compun piese originale ca să participe în concurs:
Life On Mars din București
Black Ice din Râmnicu Vâlcea

Până în luna februarie, avem formații cu cetățeni străini din Franța (Fawkes, București) și China (Reflections, Bacău) înscrise în concurs…

Avem 4 formații din Moldova-Bucovina, 9 formații din Banat, una din Crișana, una din Maramureș, 3 din zona Sibiului care cu siguranță vor participa la Semifinala ARTmania, 6 din Transilvania, 4 din Oltenia și 16 din Muntenia și, precum este bunul obicei al celor din Capitală (cu care ne-am călit anul trecut), deja 3 trupe din București s-au retras, speriați de numele noi care s-au anunțat în concurs – și nefiind încrezători în talentul și muzica lor.

Avem multe motive în acest moment să ne bucurăm împreună de organizarea concursului de muzică LIVE, ORIGINALĂ – și să așteptăm împreună cu nerăbdare Semfinalele GBOB România din 2016.

Revista presei

28.IAN.2016. Mariustuca.ro
28.IAN.2016. Let’s Rock.ro
28.IAN.2016. Romanian Rock Radio
28.IAN.2016. Media-RM
28.IAN.2016. Definite Rock
3.FEB.2016. Jurnal Rock
6.FEB.2016. Radio România Cultural – în emisiunea Espresso de Weekend, prezentată de Ștefan Naftanaila
8.FEB.2016. BravoNet.ro
9.FEB.2016. Radio România Sighet – în emisiunea Pulsul Zilei, prezentată de Brîndușa Oanța

Share This